-
| 88849076

احداث ۵۰ هزار واحد مسکونی برای مددجویان بهزیستی

رئیس سازمان بهزیستی، با اشاره به اینکه ۵۰ هزار واحد مسکونی برای واگذاری به جامعه هدف بهزیستی در دست ساخت قرار دارد، گفت: براساس آمار ۱۱۳ هزار خانوار برای دریافت مسکن پشت نوبت قرار دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز تفاهمنامه همکاری سازمان بهزیستی و جهاد دانشگاهی با حضور وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی و همچنین حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی به امضا رسید.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به امضای این تفاهمنامه اظهار کرد: این مجموعه می‌تواند با ارائه خدمات در بخشهای مختلف در توسعه اهداف سازمان بهزیستی موثر باشد. جهاد دانشگاهی با ظرفیتی که دارد می‌تواند در برنامه‌ها و همچنین به لحاظ ساختاری منجر به ارتقای بهره‌وری سازمان بهزیستی و در نهایت خدمت رسانی به جامعه هدف سازمان باشد.

طیبی تصریح کرد: در این تفاهمنامه به بخشهای مختلف از جمله آموزش‌های قبل و بعد از ازدواج و همچنین خدمات ژنتیکی، حوزه‌های فرهنگی، اطلاع رسانی فعالیتهای سازمان بهزیستی و همچنین مواجه شدن شهروندان با مددجویان سازمان بهزیستی، برگزاری اردوهای زیارتی، و همچنین معرفی فعالیتهای عمومی سازمان موثر باشد.

رئیس سازمان بهزیستی نیز در این مراسم اظهار کرد: مفاد این تفاهمنامه در چند جلسه گذشته به تایید معاونین دو مجموعه بهزیستی و جهاد دانشگاهی رسیده است و مفاد تفاهمنامه در ارتباط با توانمندسازی، آموزش و… است.

قبادی دانا تصریح کرد: استفاده از ظرفیت جهاد دانشگاهی در حوزه تحقیق و پژوهش از مواردی است که در این تفاهمنامه آمده است و بنا داریم در پروتکل‌ها و ظرفیت‌های کاری از این مجموعه استفاده کنیم. بهزیستی فعالیت متعدد و متکثری را به جامعه ارائه می‌کند که هم اکنون بیش از ۱۵ هزار مهدکودک، ۲ هزار مرکز مشاوره، روان‌شناسی، بیش از هزار مرکز شبانه‌روزی سالمندان، معلولان ذهنی و جسمی و بیماران روانی مزمن، ۱۶۰۰ مرکز توانبخشی روزانه، در کشور فعالیت می‌کنند.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر از افرادی که دارای معلولیت هستند تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که معلولیت این افراد شامل جسمی – حرکتی، نابینایی، ناشنوایی، ذهنی و… است.همچنین سازمان بهزیستی ماهانه به بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار خانوار مستمری را از محل اعتبارات سازمان بهزیستی و همچنین هدفمندی یارانه‌ها پرداخت می‌کند.

قبادی دانا گفت: توانمندسازی، پیشگیری از آسیبهای آجتماعی، مشارکتهای مردمی، اشتغال و… از دیگر اقداماتی است که سازمان بهزیستی انجام می‌دهد و در واقع سازمان بهزیستی توجه ویژه‌ای را به موضوع پیشگیری از معلولیت‌های ژنتیکی، و همچنین آسیبهای اجتماعی در دستور کار خود قرار داده است.

وی تصریح کرد: البته چنانچه افراد دچار معلولیت و آسیبهای اجتماعی شوند؛ سازمان بهزیستی راهکارهایی را برای توانمندسازی آنها در دستور کار خود قرار خواهد داد علاوه بر آنکه این سازمان در بخش تامین مسکن جامعه هدف نیز اقداماتی را انجام داده است.

قبادی دانا ادامه داد: از زمان تاسیس سازمان بهزیستی ؛ تلاشهای بسیاری برای تامین مسکن معلولان انجام شده است و ۱۰۳ هزار واحد مسکونی به جامعه هدف سازمان واگذار شده است که از این تعداد ۷۰ هزار واحد مسکونی در دولت تدبیر وامید به جامعه هدف بهزیستی واگذار شده است.هم اکنون نیز فرایند ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی در دستور کار سازمان بهزیستی قرار دارد و براساس آخرین آمار اخذ شده ۱۱۳ هزار خانوار نیز برای دریافت مسکن پشت نوبت قرار گرفته‌اند.

رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: در بخش اشتغال، تسهیلاتی برای اشتغال جامعه هدف پیش‌بینی نشده است و در همین زمینه می‌توانیم از تجربیات جهاد دانشگاهی در حوزه اشتغال و همچنین برنامه‌های آموزشی استفاده کنیم.

وی آگاه‌سازی مردم از اقدامات و فعالیتهای سازمان بهزیستی را یکی دیگر از اهداف تفاهمنامه مشترک بین جهاد دانشگاهی و سازمان بهزیستی دانست و گفت: برای جلب مشارکتهای مردمی و همچنین اطلاع‌رسانی از اقدامات سازمان می‌توان از ظرفیت جهاد دانشگاهی استفاده کرد و با توجه به اینکه جهاد دانشگاهی دارای دو خبرگزاری است می‌توان از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کرد.

قبادی دانا خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگی نیز جامعه هدف سازمان بسیار گسترده است و می‌توانیم با فرهنگسازی در این بخش نیز به سازمان و ارتقای آن در این حوزه کمک کرد. آموزش و پژوهش و استفاده از تجربیات جهاد دانشگاهی در حوزه ژنتیک از دیگر مواردی است که می‌توان در تفاهمنامه مشترک بین جهاد دانشگاهی و سازمان بهزیستی استفاده کرد. یکی از اقداماتی که در سازمان بهزیستی رقم خورده است بررسی علل ژنتیک معلولیت‌ها است که بنا داریم طی طرحی در ۳ سال آینده علل معلولیت‌ها را بررسی و در یک بانک اطلاعاتی آنها را تجمیع کنیم تا ژن‌های معلولی که منجر به معلولیت می‌شوند شناسایی و برای آنها برنامه‌ریزی شود و جهاد دانشگاهی می‌تواند در واحدهای تحقیقاتی به این موضوع کمک کند.

راه‌اندازی کانون‌های خیرین شبه خانواده در ۷ استان

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور از راه‌اندازی کانون‌های خیرین شبه خانواده در ۷ استان در راستای سهولت‌بخشی به اشتغال، استقلال و توانمندسازی فرزندان خبر داد.

، سعید بابایی گفت: در رویکرد جدید بهزیستی برای اصلاح و بازنگری دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها از نظرات کارشناسان موسسات خیریه و بهزیستی استان‌ها برای نگارش و تنظیم دستورالعمل‌ها استفاده می‌کنیم.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه رشد آمار فرزندان تحت حمایت در سازمان‌های حمایتی باعث افتخار نیست، افزود: بهترین وضعیت ممکن اینکه سازمان‌های حمایتی چون بهزیستی زمینه بازگشت فرزندان خانواده را فراهم کنند.

وی استفاده از اصطلاح «ترخیص» را برای فرزندان بی‌سرپرست و بدون سرپرست موثر بی‌معنا دانست و گفت: حتی فرزندان درون خانواده بعد از یک سنی ترخیص نمی‌شوند؛ بنابراین نیاز داریم به قانون‌های حمایتی، حضور بیشتر خیرین و قانون‌هایی در سایر سازمان‌ها، تا فرزندان نه ترخیص بلکه به استقلال برسند.

بابایی، اشتغال فرزندان را یکی دیگر از برنامه‌های جدی بهزیستی دانست و گفت: باید برای اشتغال این فرزندان قانون‌های حمایتی وضع شود و یا با شناسایی افراد خیر و علاقمند به حمایت از موضوعات  اشتغال، خیرین را به این سمت هدایت کرد.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور در تشریخ وظایف خانه رشد، گفت: خانه‌های رشد به زودی در استان‌ها با هدف حرفه‌آموزی فرزندان و شناسایی استعدادها و پرورش خلاقیت آنان راه‌اندازی می‌شود که به زودی در استان تهران خانه رشد افتتاح خواهد شد.

این مقام مسئول تشکیل کانون‌های خیرین شبه خانواده را یکی دیگر از برنامه‌های این سازمان ذکر کرد و عنوان داشت: در ۷ استان کشور کانون‌های خیرین راه‌اندازی شده است که به زودی این کانون در سایر استان‌ها نیز برای سرعت و سهولت‌بخشی به اشتغال، استقلال و توانمندسازی فرزندان تشکیل می‌شود.

بابایی با تشریح وظایف دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور در دو بخش شبه خانواده و مهدهای کودک، یادآور شد: در بهزیستی نگاه و رویکرد متوجه خود کودک است فراتر از نگاهی که قبل به مهدهای کودک داشته‌ایم و با این نگاه امیدواریم تربیت کودک را به وسعت ایران داشته باشیم و این مهم فقط با همکاری و حمایت رسانه ملی، صاحب نظران و کارشناسان حوزه کودک تحقق می‌یابد.

دریافت مستمری براساس بعد خانوار

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: دریافت مستمری ۱۷۸ هزار خانوار با مستمری تک نفره طبق تعداد نفرات خانوار انجام می‌شود.

 محمد شریعتمداری در توییتی اعلام کرد که در سایه جوانگرایی درعرصه مدیریت و با پیگیری ویژه از دولت و مجلس و عنایت خاص آنها در سال جاری نه تنها ۲۰۰ هزار خانوار از لیست مستمری بگیران سازمان بهزیستی حذف نشد، بلکه ۱۷۸ هزار خانواری که مستمریشان تک نفره بود، مستمری خود را از این پس براساس تعداد نفرات خانوارشان می‌گیرند.

وی نوشت: با توجه به اجرای برنامه نهضت جوانگرایی نخبگان درعرصه مدیریت عالی کشور، از این پس مستمرا نتایج و ثمرات ارزشمند مدیریت جوانان منصوب درپست های مدیریت عالی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استحضار ملت بزرگوار کشور خواهد رسید.

شریعتمداری با اعلام تحقق برخی از وعده‌های خود در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: کاهش هشت سال سن مدیریتی، انتصاب پنج دهه شصتی به عنوان معاون و دستیار وزیر، انتشار اطلاعات مدیریتی پنج صندوق تابعه، افزایش ۱۰ درصد مدیران زیر ۴۰ سال شرکت‌های تابعه، ایجاد پنج گام شفافیت در وام‌های کم‌بهره، مجوز تعاون، ضمانت نامه‌ها، حقوق، بدهکاران و واگذاری بورسی شرکتها از وعده‌های تحقق یافته بودند.

کد خبر ۴۶۶۴۹۵۰

پرداخت فصلی سبد کالا به مددجویان

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) از پرداخت فصلی سبد کالا به مددجویان کمیته امداد خبر داد و گفت: دولت با توزیع مرحله دوم سبد کالا در تابستان موافقت کرده است.

پرویز فتاح افزود: مددجویان کمیته امداد در ماه مبارک رمضان امسال با موافقت رئیس جمهور سبد کالا را دریافت کردند و تصمیماتی نیز مبنی براینکه سبد کالا به صورت فصلی به مددجویان نهادهای حمایتی ارائه شود گرفته شده که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.

وی گفت: برای پرداخت مرحله بعدی سبد کالا به مددجویان پیگیری‌های لازم از طرف ما صورت گرفته که سازمان برنامه نیز قول مساعد داده و قرار شده مرحله بعد سبد کالا نیز به محض تخصیص اعتبار، پرداخت شود.

فتاح افزود: در سفر اخیر به رشت آقای نوبخت قول توزیع مرحله دوم سبد کالا را در تابستان داده اند و اعلام کردند که در دولت نیز به تایید رسیده است.

رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه در ماه رمضان دو میلیون مددجوی تحت پوشش مبلغ مورد نظر سبد کالا را دریافت کردند، گفت: اعتبار سبد کالای مددجویان کمیته امداد در ماه رمضان ۳۴۲ میلیارد تومان بود که براساس بعد خانوار میان مددجویان توزیع شد.

فتاح گفت: به خانواده‌های تک نفره ۱۰۰ هزار تومان، دو نفره ۱۵۰ هزار تومان، سه نفره ۲۰۰ هزار تومان، چهار نفره ۲۵۰ هزار تومان، پنج و بالاتر ۳۰۰ هزار تومان اختصاص یافت.

پنجاه هزار واحد مسکونی در دست احداث/کمک خیرین برای ساخت مسکن مددجویان

دبیرستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه ۵۰ هزار واحد مسکونی در دست احداث است، گفت: بزودی واگذاری تعدادی از این واحد ها آغاز می شود.

علی ربوبی  با اشاره به اقدامات سازمان در ارتباط با فرایند ساخت واحدهای مسکونی برای مددجویان تحت پوشش سازمان گفت: در این زمینه تفاهم نامه‌ای با دستگاه‌هایی مانند وزارت مسکن، بنیاد مسکن، سپاه و بسیج به امضا رسیده است.

وی تصریح کرد: یکی از سیاست‌های سازمان بهزیستی تأمین مسکن مناسب برای جامعه هدف است که در همین بخش تسهیلات خوبی را در اختیار جامعه هدف قرار می‌دهد.

دبیر ستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: هم اکنون تعداد قابل توجهی از واحدهای مسکونی در دست احداث است و بزودی در اختیار جامعه هدف بهزیستی قرار خواهد گرفت.

ربوبی در ارتباط با تعداد واحدهای مسکونی در دست احداث گفت: در این بخش بیش از ۵۰ هزار واحد در دستور کار قرار دارد ضمن اینکه بزودی این واحدها که در مناطق مختلف قرار دارند واگذار می‌شود.

وی افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده بزودی مسکن‌های احداث شده در طرح مسکن مهر نیز در اختیار افراد ثبت نام شده قرار خواهد گرفت.

دبیر ستاد مسکن بهزیستی کشور تصریح کرد: در فرایند ساخت مسکن بخشی را بهزیستی بخشی را خیرین و بخشی توسط مددجو تأمین می‌شود.

یک سوم زباله گردان را کودکان تشکیل می دهند/سهم کودکان ازاین درآمد

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان گفت: بر اساس پژوهشی مشخص شد که ۱۴۰۰۰ زباله گرد در تهران وجود دارد که ۴۷۰۰ نفر از این افراد یعنی معادل یک سوم آنها کودک هستند.

فرشید یزدانی درمراسم رونمایی از پژوهش یغمای کودکی که روز گذشته در آستانه روز جهانی مبارزه با کار کودکان در باب شناخت، پیشگیری و کنترل پدیده زباله‌گردی کودکان تهران برگزار شد گفت: نام این پروژه را یغمای کودکی گذاشتیم زیرا به به این معنی است که کودکی به تاراج رفته و زندگی کودکان زباله‌گرد در این دایره قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد نگاه بازار محور مهم‌ترین عامل یغمای کودکی به وسیله زباله‌گردی بوده است. با توجه به اهمیت موضوع تلاش کردیم تا به عنوان یک نهاد مدنی برای اثرگذاری در این حوزه، پژوهشی را طراحی کنیم. البته از سال ۷۹ اولین خانه‌های کودک مرتبط با انجمن حمایت از حقوق کودکان تاسیس شد، اما هنوز به راهکاری برای حل مسائل کودکان مبتنی بر سیاستگذاری نرسیده‌ایم، اگرچه بر اساس واقعیات موجود از بین بردن کامل کار کودکان ممکن نیست، اما ما هم باید تلاش کنیم تا واقعیت را تغییر دهیم.

وی به پژوهش انجام شده اشاره کرد و افزود: یکی از سوالات اولیه ما در خصوص انجام این پژوهش این بود که اگر بخواهیم کار کودکان را به طور کامل حذف کنیم، بنابراین این کودکان چگونه باید گذران مالی داشته باشند؟ همچنین در پژوهش مذکور مسئله اخلاق در پژوهش به طور کامل رعایت و به موضوعاتی مثل عدم آسیب به مصاحبه شوندگان، عدم افشای هویت آنها و حفظ حرمت و شأن انسانیشان توجه شد.

به گفته وی، بر اساس این پژوهش ۱۴۰۰۰ زباله گرد در تهران وجود دارد که ۴۷۰۰ نفر از این افراد یعنی معادل یک سوم آنها کودک هستند. علاوه بر این ارزش کل زباله‌های خشک درسال ۹۷، ۲.۶۴۰ میلیارد تومان و ارزش تقریبی زباله‌های جمع آوری شده در بخش رسمی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان و در بخش غیر رسمی ۲.۲۴۰ میلیارد تومان است.

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان گفت: حدود ۱۰ درصد از زباله‌ها با وانت جمع‌آوری می‌شوند که متوسط درآمد زباله‌گردهای چرخی و کتفی نیز حدود ١٩.٣ میلیون تومان و متوسط درآمد ماهیانه آنها ١.۶ میلیون تومان است. سهم عوامل مختلف از ارزش زباله‌ها با کسر سهم جمع آوری شده رسمی عبارت است از ٨.٩ درصد برای شهرداری‌، پیمانکاران ۲۱ درصد، ارباب یا صاحب‌کار ۵۴.۵ درصد، زباله گرد ۱۵.۶، وانتی، ۶.۲ درصد، چرخی ٧ درصد و کودکان تنها ۲.۴ درصد است. این درحالیست که سهم کودکان در میزان زباله گردی یک سوم جمعیت زباله‌گردان است.

در این میزگرد که با حضور کامیل احمدی (سرپرست پروژه)، بهاره آروین (عضور شورای شهر)، مراد ثقفی (فعال مدنی)، مروئه وامقی (عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی) و احمد میدری (معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) برگزار شد هر یک از متخصصان مواردی را مطرح کردند که در ذیل به آن اشاره می شود.

کامیل احمدی مردم‌شناس و سرپرست پروژه

ارائه راهکار در مورد مقابله با کار کودکان زباله‌گرد راحت نیست؛ این راهکارها از جغرافیایی به جغرافیای دیگر متفاوت است و البته چون موضوع این کودکان عمدتاً داخلی نیست و آنها مهاجران افغانستانی هستند، به همین دلیل راهکارها کمی متفاوت هستند. بعضی از کارهای غیر رسمی در بعضی از سیستم‌ها و دولت‌هایی که نگاه بازتری نسبت به مسائل اجتماعی دارند، می‌تواند بسیاری از این مسائل را حل کرده و کارهای زیرزمینی را قانونمند کند. مکانیزه‌کردن شیوه جمع‌آوری پسماندها می‌تواند به این موضوع کمک کرده و نیروی انسانی غیر متخصص را حذف کند. اگر به قوانین نگاه کنیم می‌بینیم که قوانین خوبی در کشور وجود دارد، اما این قوانین به خوبی اجرا نمی‌شود. در حوزه مدیریت شهری هم قوانین و آیین نامه‌های خوبی وجود دارد که اجرا نمی شود اما اگر همان‌ها را اجرا کنیم راهگشا خواهد بود.

شهرداری جمع‌آوری زباله‌های تهران را ۲۰۰ میلیارد تومان کرایه داده که برآورد می‌شود حدود ۱ تا ۱.۵ برابر این میزان پیمانکاران سود می‌برند. رتبه بعدی متعلق به ارباب یا صاحب کار است. حلقه آخر این حلقه نیز کودکان قرار دارند. طی چند ماه اخیر همزمان با اجرای این پژوهش دریافتیم تعداد زیادی از کودکان و خانواده‌های ایرانی در تهران نیز در حال وارد شدن به چرخه جمع‌آوری زباله‌ها هستند. این موضوع به دلیل مشکل اشتغال و در دسترس بودن زباله اتفاق افتاده است. ساز و کاری هم اکنون وجود دارد که پیمانکاران تنها بخشی از کارگران را بیمه می‌کنند و آنها با افراد غیر قانونی ادغام شده و در مراکز دولتی و غیر دولتی اسکان داده می‌شوند. فراهم کردن زیرساخت‌های آموزش شهروندی از دیگر اقدامات موثر در حل این موضوع خواهد بود. برای مثال هنوز شهروندان زباله‌هایشان را تفکیک نمی‌کنند. اگر مسئولیت پذیری شهروندان در تفکیک زباله در منزل اتفاق بیفتند بخشی از این مشکل برطرف خواهد شد.

حجم انبوهی از زباله بدون هیچ پرسشی از خودمان را تولید می‌کنیم بی‌آنکه بپرسیم چند نفر از ما هنگام خرید از مغازه از گرفتن کیسه پلاستیکی امتناع می‌کنیم؟ چراکه زندگی شهری ما را به شدت تنبل کرده است. افراد درگیر این موضوع دارای بهترین اطلاعات در این خصوص هستند و برای حل این مشکل باید از مشارکت زباله‌گردان برای تدوین قوانین استفاده کرد.

زباله‌گردان ۱۵ تا ۱۷ سال حدود ۳۰ درصد از این کودکان را تشکیل می‌دهند؛ این آمار بین افراد ۱۱ تا ۱۲ سال نیز ۲۳ درصد است اما ساعت‌های کاری آنها بسیار بالاست و تا پاسی از شب نیز ادامه دارد. در نهایت تامین امنیت کودکان مثل بیمه، اسکان، آموزش و پرورش رایگان از جمله دیگر راه کارهای پیشنهادی ماست که البته در چند سال گذشته گشایش‌هایی برای تحصیل آنها اتفاق افتاد.

بهاره آروین عضو شورای شهر

شهرداری تهران از مجموع ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان گردش مالی حوزه زباله در مجموع ۲۰۰ میلیارد تومان سهم دارد. مدیریت شهری در دوره اخیر توانسته است با ایجاد رقابت و از بین بردن محدودیت‌ها و حضور پیمانکاران مختلف این رقم را از ٢٠ میلیارد به ٢٠٠ میلیارد برساند. میزان درآمد از حوزه زباله با سقف درآمدی که باید شهرداری از آن کسب کرده و برای شهروندان هزینه کند فاصله زیادی دارد. بنابراین نسبت شهرداری با مسئله زباله‌گردی بر اساس بی‌تفاوتی شهرداری نبوده است. شهرداری در مورد زباله‌های تر مناقصه و در مورد زباله‌های خشک مزایده برگزار می‌کند. در هر دو حوزه هم رانت و فساد و مافیا هست.

در بخش پسماند تر هم با مسایلی رو به رو هستیم و قراردادها چند برابر است. شهرداری ماهیانه ۷۵۰ میلیارد تومان حقوق و هزینه نگهداشت شهر را پرداخت و هزینه کارگران پیمانکاران را به شکل نقدی به آنها پرداخت می‌کرد این در حالی است که پیمانکاران حقوق دریافتی را به موقع به کارگران نمی‌دادند، به همین دلیل شهرداری تصمیم گرفت این پول را قبل از هر کاری به کارگران برساند و ماهیانه لیستی را که شامل این کارگران بود از پیمانکاران دریافت می‌کرد. با این حال پیمانکاران تعداد بیشتری از کارگران واقعی مشغول به کار را به شهرداری معرفی می‌کردند؛ به همین دلیل شهرداری سامانه‌ای را راه‌اندازی کرد تا هر کسی که مشغول به کار است در آن انگشت بزند و این تعداد را کاهش دهد.

در حوزه پسماند خشک نیز تخلفاتی اتفاق می‌افتد، یعنی پیمانکار پولی هم به شهرداری می‌دهد و تعهداتی دارد که از کارگر غیرقانونی استفاده نمی‌کند و اگر تخلفی کرد گواهی پیمانکاری‌اش باطل شود، اما وارد شدن به این پروسه زمان‌بر است و تا باطل شدن مزایده دو سه ماه زمان صرف می‌شود که طی همین مدت زباله‌ها و پسماند خشک صاحب و مالکی ندارد. پیمانکار جدید هم برایش به صرفه است که تخلف کند، در این حالت شهرداری مثل پسماند تر ابزار نظارتی هم ندارد و تنها می تواند قرارداد را باطل کند که به نفع آنهاست و از صبح تا شب کار را غیر رسمی جلو می‌برد.

من از همه دعوت می‌کنم که راهکاری پیشنهاد دهند که شهرداری این مشکل را برطرف کند. باید به سمت رسمی‌سازی و قبول این مشکلات حرکت کنیم. من با راهکار رسمی سازی مشاغل غیررسمی موافقم اما ممکن است تصور شود شهرداری برای درآمدزایی به این سمت رفته است.

مراد ثقفی فعال مدنی

پیشنهاد می‌کنم شهرداری انجمن‌های فعال در این حوزه مثل انجمن حمایت از حقوق کودکان و انجمن پویش دعوت کند تا تناقض‌های این موضوع برطرف شود. این کودکان هر سال به افغانستان می‌روند یعنی گردش مالی رد شدن آنها از مرز حتی تا یک چهارم درآمد شهرداری می‌رسد؛ به همین دلیل باید چرخه اقتصادی این کودکان را نه از داخل کشور بلکه حتی از دهکده‌ای در افغانستان شروع کرد و این مسئله محدود به تهران نیست. تحقیق انجام شده بیشتر ابعاد این پدیده را توصیف کرده است اما برای اینکه بتوانیم از این فراتر رفته و سیاستی را استخراج کنیم باید از سطح توصیفی نیز گذر کنیم.

احمد میدری معاون رفاه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی

ما به ارزش‌هایی پایبند هستیم که امکان رسیدن به راه حل را میسر نمی‌کنند و نمی‌توانیم مسئله را حل کنیم؛ برای مثال ما نمی‌خواهیم حضور افغانستانی‌ها در ایران را به رسمیت بشناسیم؛ یعنی درحالی که ۲ تا ۳ میلیون کارگر افغانستانی در کشور مشغول به کار هستند، ما تنها ۷۰۰ هزار نفر را به رسمیت می‌شناسیم. در وزارت کار تلاش کردیم این افراد را به رسمیت بشناسیم اما بزرگترین مانع ما خانه کارگر بود که به جد ایستاده و می‌گوید این کار نادرست است؛ چراکه قانون کار ایران معتقد است که نیروی کار ماهر باید وارد ایران شود و ما اجازه ورود نیروی کار غیرماهر به ایران را نمی‌دهیم. خانه کارگر تشکلی است با ارتباطات گسترده و حاضر نیست در مورد این مسئله وارد مذاکره شود. ارزش دیگری که اجازه نمی‌دهد ما این مسئله را حل کنیم‌، بحث «رعایت الزام‌های قانونی» است؛ برای مثال کرمانشاه در تفکیک زباله موفق عمل کرده است، اما وقتی برای تعمیم آن به سراسر کشور با خانمی که در این شهر مشغول این کار بود صحبت کردیم، گفتند که در حال تعطیل کردن این کار هستند، علت این کار را هم الزام پرداخت حق بیمه و عدم سودآوری این کار عنوان کردند.

جزئیات ثبت نام ازخیرین برای حمایت از ایتام و محسنین در شب‌های قدر

مدیرکل هماهنگی امور اجرایی مشارکت‌های کمیته امداد از ویژه برنامه امداد برای جذب و ثبت نام حامی برای ایتام و طرح محسنین در شب‌های قدر خبر داد.

سیداحسان گتمیریان با اشاره به برنامه ریزی کمیته امداد در ایام باقیمانده از ماه مبارک رمضان برای جمع آوری کمک‌های مردمی و خیرین اظهار کرد: بر همین اساس از شب‌های قدر تعداد مراکز جمع اوری کمک‌ها و همچنین ثبت نام از خیرین برای حمایت از ایتام و طرح محسنین افزایش خواهد یافت.

وی تصریح کرد: در همین ارتباط و همزمان با برگزاری شب‌های قدر در مساجد و سایر مکان‌ها، چادرهای از سوی کمیته امداد در مجاورت این مکان‌ها برای ثبت نام از خیرین برای حمایت از ایتام برپا می‌شود.

مدیرکل هماهنگی امور اجرایی مشارکت‌های کمیته امداد ادامه داد: از ابتدای ماه مباک رمضان تا پانزدهم رمضان، بیش از ۳۴ هزار حامی برای حمایت از ایتام و همچنین طرح محسنین ثبت نام کرده‌اند.

گتمیریان افزود: یکی دیگر از طرح‌های که در ماه مبارک رمضان اجرا شده است، طرح مفتاح الجنه است که در این طرح مسئولان استانی در هر استان و شهرستان با مدیرکل کمیته امداد آن استان در منزل مددجویان حاضر و در همان محل اقدام به رفع مشکل فرد مددجو می‌کنند که در همین بخش در این مدت به ۴ هزار و ۶۰۳ مورد به منزل مددجوی مراجعه شده است که ۳ هزار ۴۴۰ مورد رفع مشکل شده است.

وی تصریح کرد: طرح اطعام به نیازمندان یکی دیگر از طرح‌های است که در ماه رمضان به صورت ویژه اجرا شده است که در همین رابطه نیز ۳۶۳ میلیارد و ۶۱۳ میلیون ریال از سوی خیرین کمک شده است.

مدیرکل هماهنگی امور اجرایی مشارکت‌های کمیته امداد در ارتباط با فرایند ثبت نام و حمایت از ایتام گفت: افراد و خیرین می‌توانند همزمان با شب‌های قدر با مراجعه به محل‌های درنظر گرفته شده برای حمایت از ایتام و طرح محسنین ثبت نام کنند و هر ماه مبلغ ۲۵۰ هزار تومان برای ایتام و ۱۱۳ هزار تومان برای محسنین پرداخت کنند.

همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در بازسازی منازل سیل‌زدگان

رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، گفت: متعهد شدیم با همکاری بنیاد مسکن برای سیل‌زدگانی که با وام‌های دولت نمی‌توانند خانه خود را تعمیر کنند، در تعمیر و بازسازی منازل به آنها کمک کنیم.

محمد مخبر، روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهم‌نامه تکمیل و تعمیر واحدهای مسکونی آسیب‌دیده در مناطق سیل‌زده استان‌های کشور، اظهار کرد: پس از سیل اخیر، جزو نخستین دستگاه‌هایی بودیم که در مناطق سیل‌زده حضور یافتیم و در تمامی استان‌ها قرارگاه دایر کردیم.

وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۳ میلیون قلم کالا و تجهیزات به مناطق سیل‌زده ارسال کردیم، تصریح کرد: در جریان بازدیدها از مناطق سیل‌زده تصمیم بر این شد که ستاد اجرایی چهار فعالیت را در مناطق سیل‌زده انجام دهد.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) خاطرنشان کرد: ارسال بسته‌های لوازم خانگی، توزیع دام سبک، کمک به بازسازی و تعمیر منازل و ایجاد اشتغال، چهار فعالیت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در مناطق سیل‌زده است.

مخبر با بیان اینکه ۳۰ هزار بسته لوازم خانگی با بودجه‌ای بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان به مناطق سیل‌زده ارسال شده است، گفت: تمامی این بسته‌ها به این مناطق ارسال شده و هم‌اکنون که اینجا هستیم در حال واگذاری است.

وی با تاکید بر ایرانی بودن اقلام بسته‌های لوازم خانگی در سال رونق تولید افزود: طی بخشنامه‌ای در تمامی استان‌ها این درخواست را داشتیم که اگر در استان‌های سیل‌زده کارخانه‌ای تعطیل یا نیمه تعطیل شده است، در تهیه اقلام بسته‌ها از اجناس این کارخانه‌ها استفاده شود؛ کارخانه‌های یخچال‌سازی در لرستان و نیشابور نمونه‌ای از این کارخانه‌ها هستند که تعطیل یا نیمه تعطیل بودند.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با اشاره به اینکه قبل از اتمام مدت زمانی که وعده دادیم، عمل کردیم، تصریح کرد: ۱۰ هزار دام سبک در مناطق سیل زده توزیع شد؛ استانداری‌ها موظفند که اسامی بهره‌مند آن را در اختیار ما قرار دهند.

مخبر، درباره کمک به بازسازی و تعمیر منازل مناطق سیل‌زده گفت: متعهد شدیم با همکاری بنیاد مسکن برای سیل‌زدگانی که با وام‌های دولت نمی‌توانند خانه خود را تعمیر کنند، در تعمیر و بازسازی منازل به آنها کمک کنیم؛ مبالغ متغیر است که آن هم با تشخیص بنیاد مسکن خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سال ۹۸ متعهد شده تا ۱۰۰ هزار شغل را در کشور ایجاد کند، یادآور شد: وعده دادیم تا ۱۴ هزار شغل مستقیم و ۳۵ هزار شغل غیرمستقیم را در مناطق سیل‌زده ایجاد کنیم.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینکه ۵۵۰ میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم با عمل به وعده‌هایمان مردم را خوشحال کنیم.

این تفاهم‌نامه مشترک در هفت ماده، سه تبصره و سه نسخه تنظیم شد و هر سه نسخه حکم واحد داشته و از تاریخ امضا معتبر و لازم‌الاجرا است؛ عناوین مواد این تفاهم‌نامه شامل موضوع تفاهم‌نامه، جامعه هدف و مشمولین، وظایف ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، وظایف بنیاد مسکن، نحوه اجرای همکاری‌های مشترک، نحوه پرداخت و هزینه‌کرد اعتبارات و مدت تفاهم‌نامه است.

همچنین مطابق ماده ۶ تفاهم‌نامه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ۳۰۰ میلیارد ریال (۳۰ میلیارد تومان) را به‌عنوان بخشی از هزینه‌های تعمیر و تکمیل واحدهای آسیب‌دیده پرداخت می‌کند. این اعتبارات در سه مرحله (۳۰ درصد پس از امضای تفاهم‌نامه امروز، ۳۰ درصد سه ماه پس از امضای تفاهم‌نامه، و ۴۰ درصد ۹ ماه پس از تفاهم‌نامه) پرداخت می‌کند. مدت این تفاهم‌نامه ۱۲ ماهه بوده و با نظر کمیته مشترک راهبری و با توافق دو طرف مدت تفاهم‌نامه و میزان مشارکت در سال‌های آینده قابل تمدید است.

کمک‌های شیعیان هندوستان برای سیل‌زدگان به کمیته امداد اهدا شد

نماینده مقام معظم رهبری در هندوستان در دیدار با سیدپرویز فتاح، کمک‌های شیعیان برای سیل‌زدگان ایران را به کمیته امداد اهدا کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌پور، نماینده مقام معظم رهبری در هندوستان با سیدپرویز فتاح رئیس کمیته امداد دیدار و گفتگو کرد.

نماینده مقام معظم رهبری در هندوستان در این دیدار ضمن ابلاغ پیام همدردی شیعیان این کشور با مردم سیل‌زده ایران، مبلغ سه میلیارد تومان کمک نقدی شیعیان را برای کمک به سیل‌زدگان، به کمیته امداد اهدا کرد.

وی همچنین ۳۹ قطعه طلاجات اهدایی مردم هندوستان را برای کمک به سیل‌زدگان ایران در اختیار رئیس کمیته امداد قرار داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌پور با تقدیر از عملکرد مثبت کمیته امداد در حادثه سیل اخیر، برای کارکنان این نهاد در انجام مأموریت‌ها و محرومیت‌زدایی از مناطق مختلف کشور آرزوی موفقیت کرد و گفت: شیعیان در همه جای دنیا یار و یاور و پشتیبان یکدیگر هستند و به ویژه در مصائب و مشکلات همنوعان خود را تنها نمی‌گذارند.

رئیس کمیته امداد هم در این دیدار با ارائه گزارشی از عملکرد این نهاد در امدادرسانی در حادثه سیل اخیر، گفت: مردم نیکوکار ایران بیش از ۱۹۷ میلیارد تومان کمک نقدی و کالایی برای سیل‌زدگان کشور به کمیته امداد اختصاص دادند.

رئیس کمیته امداد با بیان اینکه حدود ۳۰ هزار واحد مسکونی مددجویان امداد در این سیل آسیب دیده است، تاکید کرد: این اطمینان را به مددجویان داده‌ایم که تعمیر منازل آسیب دیده ظرف مدت سه ماه و ساخت واحدهای تخریب شده تا ۹ ماه آینده به اتمام رسیده و منازل تحویل مددجویان شود.

افزایش شمار دانش آموزان گرسنه در مدارس انگلیس

انجمن ملی معلمان انگلیس و سه چهارم مسئولان مدارس این کشور، از افزایش شمار خانواده ها و دانش آموزان فقیر که برای رفع نیاز های خود به مدارس روی می آورند، خبر داده اند.

به گزارش گاردین، بنا بر اعلام انجمن ملی معلمان انگیس، شمار والدینی که به دلیل مشکلات مالی از مدارس تقاضای کمک مالی و غذایی می‌کنند به شدت افزایش یافته است.

سه چهارم معلمان مدارس از افزایش شمار خانواده‌های بی بضاعت نسبت به ۵ سال گذشته که برای رفع نیازهای خود به مدارس روی می‌آورند خبر داده اند. یک پنجم معلمان نیز از رشد شمار دانش آموزان گرسنه در مدارس سخن گفته اند.

سرپرست یکی از مدارس بریتانیایی در این باره می‌گوید: در طول سال جاری شاهد افزایش سطح سطح و فشارهای روانی میان دانش آموزان بوده‌ایم چراکه شمار خانواده‌هایی که در حال بی خانمان شدن هستند، رو به افزایش است و این امر به فرزندان آسیب شدیدی می‌زند.

مسئول یکی دیگر از مدارس لندن بابیان اینکه بسیاری از کودکان، گرسنه به مدارس می‌آیند، گفت: این عامل باعث شده تا ما در مدارس مجبور به تأمین صبحانه، ناهار و شام دانش آموزان باشیم. بسیاری از خانواده‌های انگلیسی در خانه‌های اشتراکی و در یک اتاق زندگی می‌کنند و حتی جای خواب و لباس مناسب ندارند. این عوامل منجر به عدم یادگیری آن‌ها در مدارس و ایجاد احساس شرمساری در دانش آموزان شده است.

بیماری ام اس چیست؟

بیماری ام اس یا مولتیپل اسکلروز یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن شروع به آسیب رساندن به لایه ای محافظ به نام میلین می کند و این کار باعث می شود انتقال پیام توسط این اعصاب مختل شده و مغز قدرت کنترلی خود بر بدن را از دست دهد.

فلسفه وجودی

ما برآنیم تا با بالا بردن دانش افراد در مورد بیماری ام اس و مبتلایان آن، و با جمع آوری حمایت های مادی و معنوی دست به کاری بزرگ زده و اقدام به ساخت مجتمع جامع درمان، بازتوانی و خدمات ویژه بیماری ام اس نمائیم.

ارتباط با ما

آدرس: تهران، خیابان مطهری، روبروی سرافراز، پلاک 318، طبقه دوم
تلفن: 88849076
فکس: 88832484
ایمیل: baranyas@yasco.org
کلیه حقوق سایت متعلق به باران یاس میباشد. -